Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Έπεσε διθέσιο Mirage 2000BGM



Διθέσιο Mirage 2000BGM έπεσε μεταξύ Φούρνων και Σάμου από κράτηση κινητήρα στις 13:24. Ήταν το νούμερο 2 ενός σχηματισμού. Το πλήρωμα κατάφερε να εγκαταλείψει και περισυνελλέγη από περιπλέοντα σκάφη του Λιμενικού και του Στρατού που εκτελούσαν αμφίβια άσκηση και είναι καλά.
Το αεροσκάφος εκτελούσε άσκηση χαμηλής ναυτιλίας (CPM). Πληροφορίες του defencenet.gr, αναφέρουν ότι εκτελούσε εικονική προσβολή σκαφών επιφανείας με βλήμα αέρος-επιφανείας AM-39 Exocet! Το πλήρωμα, περίπου 1,5 μίλι νοτιοδυτικά της Σάμου αντιλήφθηκε αρχικά απώλεια ώσης και εν συνεχεία κράτηση του κινητήρα. Οι χειριστές προσπάθησαν να πάρουν ύψος και εγκατέλειψαν με επιτυχία.
Οι πιλότοι που διασώθηκαν είναι οι σμηναγός Μιχαήλ Κούρτης και ο υποσμηναγός Μιχαήλ Μήτσιου της 332 Μοίρας της 114 Π।Μ. στην Τανάγρα. Το αεροσκάφος παραλήφθηκε το 1988 και δεν ήταν από τα 10 που εκσυγχρονίστηκαν στο επίπεδο "-5"


Είναι το τρίτο ατύχημα για την Πολεμική Αεροπορία μέσα σε τρεις εδβομάδες μετά την απώλεια του ριναίου τροχού του F-16 Αdv. στον Άραξο και την έκρηξη στον κινητήρα του F-16 χθες στην Κρήτη. Αυτή την φορά είχαμε απώλεια του αεροσκάφους, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δεν είχαμε απώλεια ζωών.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά η Αεροπορία υποφέρουν από έλλειψη ανταλλακτικών και μηχανικών μετά τις μαζικές αποχωρήσεις και γίνεται μια τεράστια προσπάθεια όλων των στελεχών τους να κρατήσουν την επιχειρησιακή της ικανότητα σε υψηλό επίπεδο. Μέχρι στιγμής, τα καταφέρνουν...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: