Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

Μάχη με οπλοφόρους δίπλα από τα Mirage 2000 στην 114ΠΜ


Δύο άγνωστοι οπλοφόροι κατάφεραν και διείσδυσαν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα και κατευθύνθηκαν προς τα σέλτερ όπου βρίσκονται τα Mirage 2000 της 332Μ, όταν έγιναν αντιληπτοί από περίπολο της Μοίρας Άμυνας-Φρούρησης η οποία προσπάθησε να τους ακινητοποιήσει, αλλά μάταια: Οι δύο άγνωστοι πυροβόλησαν 4-5 φορές προς την κατεύθυνση της περιπόλου και κατάφεραν να διαφύγουν.
Η είσοδός τους έγινε στην βορειοδυτική πλευρά και αφού είχαν έρθει νωρίτερα πάλι σε "θερμή επαφή" με την αστυνομία: Τους είχαν εντοπίσει κοντά στο αεροδρόμιο, επιχείρησαν να τους σταματήσει να τους ελέγξει και αυτοί απάντησαν πάλι με βροχή πυροβολισμών και προς τους αστυνομικούς.
Μέσα στο αεροδρόμιο καραδιωκόμενοι από την περίπολο, αλλά πυροβολώντας εναντίον των ανδρών της περιπόλου (η οποία δεν ανταπέδωσε τα πυρά...) εξήλθε νοτιοδυτικά του αεροδρομίου.
Το περιστατικό είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικό δεδομένου ότι επρόκειτο περί δραστών οι οποίοι έδειξαν ότι ήταν αποφασισμένοι να μην πιαστούν ζωντανοί ενώ κάθε φορά που ένιωθαν ότι τους πλησίαζαν απαντούσαν με βροχή πυροβολισμών.
Σημειώνεται ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας κάλυκας μέχρι τώρα! Στην βάση έσπευσε εν συνεχεία μεγάλη αστυνομική δύναμη και εισαγγελέας, αλλά και κλιμάκιο της 31 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων, που προέβη σε έρευνες στο χώρο.
Ιδού και η επίσημη ανακοίνωση της Αεροπορίας:
"Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 και ώρα 01:50 περίπου, εντοπίστηκαν από περίπολο δύο άγνωστα άτομα να κινούνται σε χώρο εντός της 114 Πτέρυγας Μάχης στο αεροδρόμιο Τανάγρας.Οι δύο άγνωστοι με τον εντοπισμό τους τράπηκαν σε φυγή, ενώ πυροβόλησαν για εκφοβισμό πέντε με έξι φορές.
Στις έρευνες για τη σύλληψή τους εκτός από τα όργανα Ασφαλείας του αεροδρομίου συμμετείχαν και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας। Μέχρις στιγμής τα δύο άτομα διαφεύγουν την σύλληψη. Οι έρευνες συνεχίζονται".

Πηγή: www.defencenet.gr
-----------------------------------------------------------------------------------------


Παίρνω αυτή την ευκαιρία, ενός όχι και τόσο σημαντικού περιστατικού στην ουσία, για να πω δυο πράγματα.Η 114ΠΜ στην Τανάγρα είναι μια μονάδα που έζησα και πονάω. Είδα σμηνίτες, μηχανικούς, ιπταμένους να ταλαιπωρούνται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Μεταξύ τους βέβαια ήταν πάντα κύριοι και έτοιμοι να βοηθήσουν τον διπλανό τους. Πάντα έκαναν το καθήκον τους και από παράπονα ελάχιστα έως και τίποτα. Καταλαβαίνουν τι πρέπει να γίνει και το κάνουν δίχως δισταγμό. Δεν είναι όλοι καλοί, πουθενά δεν είναι άλλωστε, αλλά η πλειοψηφία έτσι είναι. Όποιος έχει ζήσει αυτή τη μονάδα έστω και λίγο σίγουρα καταλαβαίνει.Απλά θα ήθελα να προλάβω κάποιους, κάποιους που θα τρέξουν να δείξουν ως υπεύθυνους τον διοικητή και τους μοιράρχους της μονάδας. Οι άνθρωποι καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες να κάνουν όσο πιο σωστά μπορούν την δουλειά τους, αλλά προδίδονται συνεχώς από τις τεράστιες περικοπές πρώτα απ' όλα σε ανθρώπινο δυναμικό και φυσικά σε εξοπλισμό.Τυφλώνουν τον κόσμο με τα ψέμματα περί τεράστιων δαπανών στις Ε.Δ. και τρέχουν να τις κόψουν. Δυστυχώς υπάρχουν και κάποιοι που συμφωνούν. Χρειάζεται δηλαδή να πέσει α/φος για να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν πρέπει να κόβουμε απλά για να κόψουμε από τις Ε.Δ.???Σίγουρα συμμαζέματα μπορούν να γίνουν αλλά μέσα σε λογικά όρια πάντα! Αλλά εδώ θέλουμε δωρεάν-λιτές Ε.Δ. και αν γίνει το κακό απαιτούμε να είναι οπλισμένοι μέχρι τα δόντια. Δεν γίνονται και τα δύο μαζί κύριοι. Άλλο να συντηρούμε σωστά τις Ε.Δ. μας και άλλο να τις "γδύνουμε" συνέχεια.Η γνώμη μου ήταν, είναι και θα είναι μια για τις Ε.Δ. αυτού του τόπου. Και τα τρια Όπλα (Στρατός Ξηράς, Πολεμική Αεροπορία, Πολεμικό Ναυτικό) έχουν ποτίσει με ΠΟΛΥ αίμα το χώμα και την θάλασσα αυτού του τόπου για να τυχαίνουν τέτοιας μεταχείρησης!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: