Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Έκρηξη σε κινητήρα F-16 BLK 52+




Πυρκαγιά και ακολούθως έκρηξη είχαμε πριν από λίγη ώρα σε κινητήρα F-100-PW-229 αεροσκάφους F-16 Block 52+ της 340Μ που επιχειρούσε από το αεροδρόμιο της Σούδας। Η φωτιά ξέσπασε την ώρα που το αεροσκάφος απογειωνόταν (09:18 to πρωί) και ο χειριστής του αντιλαμβανόμενος την κατάσταση και ειδοποιημένος τόσο από το πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου όσο και από τα ενδείξεις μέσα στο πιλοτήριο έστρεψε άμεσα το αεροσκάφος για προσγείωση πίσω στο αεροδρόμιο.


Όλα πήγαν καλά και το αεροσκάφος προσγειώθηκε ομαλώς. Δεν έχει γίνει γνωστό η ζημιά που έχει υποστεί το αεροσκάφος και αν η φωτιά επεκτάθηκε και σε άλλα υποσυστήματα πριν κατασβεστεί.
Ακολούθησε μικρή έκρηξη στον κινητήρα, ενώ τουλάχιστον τέσσερα κομμάτια (blades) από το ακροφύσιο αποκολλήθηκαν! Ο χειριστής του F-16 διατήρησε την ψυχραιμία του και ακολούθησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Πέταξε πάνω από μη κατοικημένες περιοχές και όταν βρέθηκε πάνω από τη θάλασσα απέρριψε τις εξωτερικές δεξαμενές καυσίμων στο νερό. Την μία δεξαμενή ήδη την βρήκαν.
Δύο λεπτά μετά το F-16 προσγειώθηκε φλεγόμενο στο αεροδρόμιο της 155 Πτέρυγας Μάχης.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΠΑ
Την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011 και ώρα 09:18, κατά τη διάρκεια της απογείωσης μονοθέσιου αεροσκάφους F-16C Blk 52+ της 115ΠΜ/340Μ για εκπαιδευτική αποστολή, διαπιστώθηκε πυρκαγιά στον κινητήρα του.Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους εφαρμόζοντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, προσγείωσε άμεσα και ασφαλώς το αεροσκάφος χωρίς άλλο πρόβλημα στην 115ΠΜ/Αεροδρόμιο Σούδας.Η αρμόδια επιτροπή διεξάγει έρευνα για τα αίτια του περιστατικού.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


------------------------------------------------------------------------------------------



Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης των Ελλήνων πιλότων!!!! Αυτά τα φαινόμενα θα πρέπει φυσικά να σταματήσουν αλλά η Π.Α. και το προσωπικό της προσπαθούν βρισκόμενοι σε αντίξοες συνθήκες με απώλειες σημαντικών στελεχών και χωρίς τα απαραίτητα ανταλλακτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: