Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Απόσυρση των Grumman της 359 ΜΑΕΔΥ


Την απόσυρση των 11 ψεκαστικών-πυροσβεστικών αεροσκαφών Grumman Ag-Cat αποφάσισε η ΠΑ τον προηγούμενο μήνα λόγω παλαιότητας υλικού και κόστους, σύμφωνα με πληροφορίες του YENED.blogspot. Τα αεροσκάφη κοστίζουν ανά ώρα πτήσης 2427 ευρώ ενώ συγκριτικά τα 21 PZL που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται επίσης ως πυροσβεστικά κοστίζουν 2100 ευρώ ανά ώρα.
Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη δεν χρησιμοποιήθηκαν κατά την περασμένη πυροσβεστική περίοδο σε αποστολές πυρόσβεσης παρά μόνο για την επιτήρηση δασών καθώς οι δυνατότητές τους έχουν κριθεί ως περιορισμένες στον συγκεκριμένο τομέα.
Τα αεροσκάφη πρόκειται να προσφερθούν πως πώληση είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό. Τα Grumman Ag-cat επιχειρούσαν με την 359 ΜΑΕΔΥ. Είχαν παραγγελθεί στις 19 Ιουνίου 1974 και οι παραδόσεις ξεκίνησαν αρχές του 1975. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως σε όλο τον καιρό υπηρεσίας τους τα αεροσκάφη είχαν πρακτικά μηδενικό δείκτη ατυχημάτων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


------------------------------------------------------------------------------------------

Η 359 Μονάδα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών, γνωστή ως 359 ΜΑΕΔΥ, παραμένει ακόμη και σήμερα λιγότερο γνωστή, 37 χρόνια μετά τη δημιουργία της.
Η αναγνώρισή της κυρίως εκτός Αεροπορίας είναι αντιστρόφως ανάλογη σε σχέση με το έργο που προσφέρει και τα τεράστια οικονομικά οφέλη που εξασφαλίζει για τον ελληνικό λαό αποτρέποντας την καταστροφή μεγάλων δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών από τις πυρκαγιές με αποστολές αεροπυρόσβεσης και συμβάλλοντας στην προστασία, διατήρηση και ανάπτυξη της χλωρίδας με αποστολές αεροψεκασμών και αεροσποράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: