Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Ο δολοφόνος του Ηλιάκη δικάστηκε για φόνο εξ αμελείας!!!


Τιμωρήθηκε με 4 χρόνια φυλάκισης

Ερήμην δικάσθηκε και καταδικάσθηκε ο δολοφόνος του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη. Συγκεκριμένα, ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για ανθρωποκτονία από αμέλεια επέβαλε το τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον Τούρκο πιλότο μαχητικού αεροσκάφους, ο οποίος ευθύνεται για το θάνατο του Ελληνα πιλότου του F-16, Κώστα Ηλιάκη, το Μάιο του 2006.
Ο κατηγορούμενος ήταν φυσικά απών, ενώ η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, μετά από μηνυτήρια αναφορά δύο δικηγόρων από την Κόρινθο.
Δεν υπάρχει καμία δήλωση από την Ελληνική κυβέρνηση, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως ο ηρωικός θάνατος του Έλληνα πιλότου ουσιαστικά αποτελεί πρόβλημα για κάποιους αρμόδιους ανευθυνο-υπεύθυνους των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Εσωτερικών.

Η απόφαση ωστόσο αποτελεί χλεύη στη νοημοσύνη αλλά και στα συναισθήματα ολων των Ελλήνων και όχι μόνο της οικογένειας Ηλιάκη. Η χλεύη και το όνειδος όμως επιστρέφονται άμεσα σε εκείνους τους εμπλεκόμενους που δεν έχουν πράξει μέχρι στιγμής αυτά που όφειλαν να πράξουν στη μνήμη του νέου αδικοχαμένου πιλότου της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και απέναντι στην υποχρέωσή τους σε αυτά που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.
Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από τα αναμενόμενα... Δυστυχώς, το Ελληνικό κράτος δεν τιμωρεί και ούτε καν επιδιώκει την τιμωρία των δολοφόνων Ελλήνων πολιτών ή στρατιωτών...
Μπορεί η δικαιοσύνη να είναι τυφλή, αλλά μάλλον είναι και κουφή, επειδή δεν ακούει τις φωνές των νεκρών που ζητούν την δικαίωσή τους! Για τους Έλληνες δικαστές, τέσσερα χρόνια φυλάκισης ήταν η ποινή που αντιστοιχεί στην δολοφονία ενός Έλληνα Ίκαρου!!! Με τέσσερα χρόνια ποινής, που ποτέ δεν πρόκειται να εκτίσει ο εν ψυχρώ Τούρκος πιλότος-δολοφόνος, αποτιμάται η αξία ενός ήρωα!!! Με τέσσερα χρόνια ποινής, προσπαθούν να μαλακώσουν τις καρδιές των συγγενών του αδικοχαμένου παλικαριού...
Με πόσα άραγε χρόνια ποινής θα τιμωρούσαν τον δολοφόνο ενός δικαστή ή τον δολοφόνο του παιδιού ενός δικαστή;
Ελλάς το μεγαλείο σου...

Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: