Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2009

Ολοκλήρωση παραδόσεων των F-16 Block52 Advanced


Ολοκληρώθηκαν οι παραδόσεις των 30 F-16 Block 52+ Advanced του Προγράμματος Peace Xenia IV, στην USAF, όπως γνωστοποίησε στις 21 Δεκεμβρίου ο Ν.Πλέσσας, Αντιπρόεδρος Αναπτύξεως Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών της LM Aero, στο καθιερωμένο ετησίο εορταστικό δείπνο που παρατίθεται στους αμυντικούς συντάκτες. Tα νέα μαχητικά της ΠΑ υπερέχουν των 58 Block52+ σε υπηρεσία, καθώς είναι εξοπλισμένα με βελτιωμένο ραντάρ APG-68V(9), σύστημα ζεύξης δεδομένων Link 16, σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS II.

Αναφερόμενος στην συνεργασία της LM Aero με την ΕΑΒ, o κ. Πλέσσας ανέφερε την παράδοση στις 15 Δεκεμβρίου του τελευταίου F-16 Block 40 της USAFE, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν εργασίες αναβαθμίσεως του ηλεκτρονικού εξοπλισμού (CCIP) όσο και δομικής ενισχύσεως (STAR Falcon). Σειρά έχουν τα αεροσκάφη του Block 50, στα οποία οι εργασίες αναμένεται να περατωθούν τον Δεκέμβριο του
2013.

Tον Δεκέμβριο ολοκληρώνονται με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις μεταξύ LM Aero και ΕΑΒ, για την συμπαραγωγή μερών του μεταγωγικού αεροσκάφους C-130J Super Hercules. Η αμερικανική εταιρεία, εν όψει των αυξημένων απαιτήσεων παραγωγής για τον συγκεκριμένο τύπο, έχει στραφεί στην αναζήτηση διεθνών εταίρων για την ανάθεση της συμπαραγωγής μερών του αεροσκάφους, στοχεύοντας στην καλύτερη δυνατή σχέση κόστους προς ποιότητα. Η ΕΑΒ είναι ένας από τους ξένους εταίρους που έχουν επιλεγεί, γεγονός που αποδεικνύει την υψηλή ποιότητα εργασιών που εγγυάται η ελληνική αεροπορική βιομηχανία.

Πηγή: www.enkripto.com

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας λεει κανεις ομως η Ελληνικη πολεμικη αεροπορια εχει πιστοποιειση αποδεχθεια σε πτητικες δοκιμες το εν λογω ασπις;Εδωβ γιατι ολοι κανουν την Γιατι δεν βγανει επισημα η ΠΑ να πει οτι το αποδεχτηκε ή ακομα ισχυουν οι αντιρισεις της για να ακουσουμε επισημες τοποθετησεις!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας λεει κανεις ομως η Ελληνικη πολεμικη αεροπορια εχει πιστοποιηση αποδεχθεια σε πτητικες δοκιμες το εν λογω ασπις;Εδω γιατι ολοι κανουν την νησα; Γιατι δεν βγανει επισημα η ΠΑ να πει οτι το αποδεχτηκε; ή ακομα ισχυουν οι αντιρησεις της! για να ακουσουμε επισημες τοποθετησεις!!!!
Διογενης

talws.334m είπε...

Για να δούμε και πως θα εξελιχθεί το θέμα μέχρι τέλους γιατί μέχρι να δουμε την πρώτη δοκιμή όλα αυτά είναι απλώς λόγια και συμβόλαια.