Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Kαι άλλα F-16 για αναβάθμιση στην ΕΑΒ


Μέσα στα χρονικά όρια που προέβλεπε η σύμβαση ολοκλήρωσε η ΕΑΒ την ηλεκτρονική και δομική αναβάθμιση 54 αεροσκαφών F-16 Βlock 40 της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας που επιχειρούν στην Ευρώπη. Το επόμενο βήμα, που είναι η δομική αναβάθμιση 40 μαχητικών F-16 νεότερου τύπου, θα ολοκληρωθεί σε 4 χρόνια.
Σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην Τανάγρα, ο Αμερικανός πρέσβης κ. Σπέκχαρντ τόνισε μεταξύ άλλων ότι το γεγονός πως η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποιεί στις αποστολές της τα αναβαθμισμένα στην Ελλάδα F-16, δείχνει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών στην ελληνική βιομηχανία. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ κ. Φιλιππάκος εξήρε τους εργαζομένους και τα στελέχη της εταιρείας για τη σκληρή δουλειά προκειμένου να φέρουν εις πέρας το πρωτόγνωρο αυτό έργο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η USΑF έχει αποφασίσει να φέρει
στην Τανάγρα και πρόσθετο αριθμό (7-10) αεροσκαφών F-16 για αναβάθμιση «λόγω της επιτυχούς και ταχείας» εξυπηρέτησής της.

Tα Νέα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβω στην ΕΑΒ για την καλη δουλεια που κανει .Αλλα για το αν υπηρξε κερδος για την ιδια περα απο την τεχνογνωσια... γιατι καποιο πουλακι λαληλε και ειπε οτι μπορει το εγχειριμα με τις τρεχουσες τιμες ανα αεροσκαφος να βαζει μεσα οικονομικα την ΕΑΒ και την βγαλανε στο τσαμπα οι αμερικανοι
Φιλικα Διογενης

talws.334m είπε...

Μάλλον τα άλλα κέρδη είναι μηδαμινά αλλά τα κάνουμε όλα ψιλοτσαμπέ για την τεχνογνωσία.