Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009

Aνησυχία στην Άγκυρα για τους Scalp-EG


Eυρύτερη δημοσιότητα έλαβε άρθρο του Λουκά Δημάκα στην εφημερίδα "Τα Νέα" για τα βλήματα υποστρατηγικού πλήγματος Scalp-EG, τα οποία κατέστησαν πρόσφατα πλήρως επιχειρησιακά από το προσωπικό της 331 Μοίρας Παντός Καιρού «Θησέας» στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα.
Η εφημερίδα "Milliyet" κάλυψε το θέμα με τίτλο: "Η Κωνσταντινούπολη στο βεληνεκές των ελληνικών πυραύλων". Η δημοκρατική "Radikal" έχει τίτλο: "Η Αθήνα απέκτησε πυραύλους με τους οποίους μπορεί να χτυπήσει την Τουρκία από μακρυά". Επίσης, το ειδησεογραφικό ιστολόγιο Ιnternethaber καλύπτει το θέμα με τον εξής τίτλο: "Πύραυλοι που θα χτυπήσουν την Κωνσταντινούπολη
" και η Yeni Şafak σε πρωτοσέλιδη αναφορά της και στη συνέχεια στις εσωτερικές της σελίδες με τους αντίστοιχους τίτλους "Επικίνδυνο παιχνίδι από την Ελλάδα" και "Ο γείτονας έθεσε την Κωνσταντινούπολη στο βεληνεκές των πυραύλων του" γράφει για το ίδιο θέμα. Τα δημοσιεύματα συνδέουν τις προσπάθειες προμήθειας πυροβολαρχιών Patriot από πλευράς της Τουρκίας, με την απόκτηση της δυνατότητας της Ελλάδας να χτυπήσει στόχους στα βάθη της Τουρκίας με τα νεοαποκτηθέντα Scalp-EG.

Πηγή: http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: