Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

"Κατάρριψη για να μπει τέλος στην τουρκική επιθετικότητα"


Η ιστορία των τουρκικών προκλήσεων και παραβιάσεων είναι η ιστορία μίας κατάρριψης - τουρκικού πολεμικού αεροσκάφους- που μέχρι σήμερα δεν έγινε. Αυτή η κατάρριψη «καιρός είναι να γίνει», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αναγέννησης και επικεφαλής του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου Στ. Παπαθεμελή, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποβάλει επιτέλους το φοβικό σύνδρομο που έχει απέναντι στην Τουρκία.
Aπαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις παραβιάσεις του εθνικού μας χώρου από τουρκικές δυνάμεις, είπε, ασκώντας σκληρή κριτική, ότι η δήθεν σώφρων, αλλά στην πραγματικότητα άνανδρη στάση της Ελλάδας απέναντι στη κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα, υποδηλώνει φοβικό σύνδρομο και αποθρασύνει την Τουρκία, προτρέποντάς την, στην ουσία, να εντείνει τους στρατιωτικούς εκβιασμούς της: "Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, υποχρεώθηκαν οι πιλότοι μας να προβούν σε 18.615 υπερπτήσεις αναχαιτίσεων, με το αποτρόπαιο κόστος των 280 εκατ. ευρώ. Οι τουρκικές παραβιάσεις εδραιώνουν τις έκνομες διεκδικήσεις της Αγκυρας, καλλιεργούν αίσθημα ανασφάλειας στο λαό μας, ιδίως στις βαλλόμενες περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου, και, με τη μέθοδο του μαρτυρίου της σταγόνας, ενσταλάζουν ηττοπάθεια στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.
Συχνά, χρησιμοποιείται ως δίλημμα το γνωστό ψευδοδίλημμα «ειρήνη ή πόλεμος». Είναι προφανές ότι όλοι είμαστε εναντίον του πολέμου και υπέρ της ειρήνης. Ομως το αληθινό δίλημμα είναι ''αποτροπή ή πόλεμος''. Και οι λογικοί άνθρωποι στον κόσμο είμαστε υπέρ της αποτροπής του πολέμου."
Και ο κ. Παπαθεμελής προτρέπει στα στρατιωτικά μέτρα της Τουρκίας να υπάρξουν ελληνικά στρατιωτικά αντίμετρα-αντίποινα, αφού η Ελλάδα ενημερώσει ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε., που υποχρεούνται σε αναγκαία συνδρομή.
Παρόμοια άποψη εξέφρασε και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real news» καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι "Τελικά, ίσως μία κατάρριψη τουρκικού F-16 πάνω από το Αιγαίο μας, λέω ίσως, να είχε σταματήσει την Τουρκία και να οδηγούσε τους Ευρωπαίους εταίρους μας αναγκαστικά στην αλληλεγγύη προς την Ελλάδα", προσθέτοντας ότι "πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα, ακόμα κι αυτό που όλοι απεύχονται, έναν πόλεμο".


Source: http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν ρωτάτε κάποιον παλιό αναχαιτιστή από την δεκαετία του '80 πριν γελιοποιηθείτε?