Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Αποκλεισμένη λόγω "Καλλικράτη" η 133 Σμηναρχία Μάχης στο Καστέλλι!



ImageΑποκλεισμένη είναι για τέταρτη ημέρα η 133 Σμηναρχία Μάχης readiness στο Καστέλλι Κρήτης από κατοίκους του τοπικού δήμου που αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ενοποίηση των δήμων της χώρας με το νομοσχέδιο που φέρει το όνομα «Καλλικράτης».

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται έχουν να κάνουν κυρίως με τον εφοδιασμό της βάσης με τρόφιμα και διάφορα άλλα αναλώσιμα, αφού οι πιλότοι καταφέρνουν με διάφορους τρόπους να μπαινοβγαίνουν στην Σμηναρχία.

Η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική και ζητείται λύση από το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και κυρίως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Εκτός και αν η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται πλέον να πετάνε τα μαχητικά μας στο Αιγαίο, αφού ο Ταγίπ Ερντογάν «Θα μελετήσει την πρόταση να καταθέτουν τα τουρκικά μαχητικά σχέδιο πτήσης» (στο ελληνικό FIR...)!

Πηγή: www.defencenet.gr

2 σχόλια:

Heraklis είπε...

Οι κάτοικοι, που δικαίως απέκλεισαν τους δρόμους προς την 133ΣΜ αφού εκεί πρόκειται να γίνει το «νέο διεθνές αεροδρόμιο Κρήτης», δεν επηρεάζουν και άμεσα μάλιστα την ασφάλεια των πτήσεων. Απλά διαμαρτύρονται για την κατάφορη αδικία και κοροϊδία που έγινε σε βάρος της περιοχής και των κατοίκων της με την ψήφιση προχθές του σχεδίου Καλλικράτης. Άλλα προέβλεπε το σχέδιο και άλλα τελικά βγήκαν με τη ... νυκτερινή τροποποίηση του σχεδίου. Δεν επελέγη καμία από τις 2 περιπτώσεις που το αρχικό σχέδιο προέβλεπε(!), (κοροιδία?, υποκρισία?, εξαπάτηση?). Αφήστε που με βάση το σχέδιο έγιναν, ως έπρεπε και προβλεπόταν, από την Τοπική αυτοδιοίκηση οι προβλεπόμενες διαβουλεύσεις και « λαός με τοπικούς άρχοντες» συμφώνησαν στη μία από τις δύο προτάσεις, αλλά ... άλλες οι βουλές αυτές και άλλες των «κυβερνώντων τη χώρα» με αποτέλεσμα να βγεί από το πουθενά μια νέα τρίτη λύση που κανείς δεν την θέλει.

Με την νέα απερίσκεπτη συγχώνευση δήμων, έγινε μια προσπάθεια να υποτιμηθεί ακόμη περισσότερο η περιοχή του Καστελλίου με την προσάρτησή του σε άλλους δήμους, αντίθετα με τη θέληση και το συμφέρον των κατοίκων. Το Καστέλλι Πεδιάδος και οι κάτοικοι του στηρίζουν την ιδέα του Καλλικράτη αλλά θέλουν να αποτελέσουν ένα δήμο όχι με τους Δήμους που κάποιοι επέλεξαν, χωρίς να λάβουν υπόψη την ιστορία, τη γεωγραφία, τις γεωοικονομικές, τις κοινωνικές και τις συγκοινωνιακές συνθήκες αλλά με τους Δήμους της πρώην επαρχίας Πεδιάδος που είναι βόρεια του Καστελλίου.

Είναι συνταγματικό δικαίωμα των κατοίκων (Άρθρο 101 παρ. 2), είναι απαίτησή τους αλλά είναι και υποχρέωση της κυβέρνησης να επανορθώσει την αδικία που συντελείται εις βάρος της περιοχής.

Γιαυτό διαμαρτύρονται και θα πράξουν ότι μπορούν. Δεν προβαίνουν σε βανδαλισμούςή βία και δεν παίζουν με την ασφάλεια των πτήσεων ή του προσωπικού του στρατιωτικού αεροδρομίου, που σύντομα θα γίνει "Διεθνές".

talws.334m είπε...

Φυσικά και έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται για κάτι που νιώθουν αδικημένοι. Εφόσον δεν εμποδίζουν την ασφάλεια πτήσεων καλύπτεται ένα κομμάτι. Δεν γίνεται όμως να εμποδίζουν την γενική λειτουργία της 133ΣΜ! Είναι μονάδα readiness και από τις πιο σημαντικές και αυτό δεν βοηθάει σε τίποτα. Καλά κάνουν και διαμαρτύρονται οι άνθρωποι αλλά από την άλλη οι υπηρετούντες στην 133ΣΜ τι φταίνε για τον "Καλλικράτη"???