Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Έκρυψαν αναχαιτίσεις ελληνικών μαχητικών στον 25ο Μεσημβρινό και τουρκικές "καταγγελίες" στο ΝΑΤΟ!



Αναχαιτίσεις ελληνικών μαχητικών Μirage 2000-5 στις 3 Μαΐου ... νοτιοανατολικά του Άη Στράτη (!), δηλαδή δυτικότερα των νησιών Λέσβου και Χίου «καταγγέλλει» η Άγκυρα στο ΝΑΤΟ, μαζί με ένα μπαράζ "παραβιάσεων" ελληνικών μαχητικών στις 29 και 30 Απριλίου και 4 Μαΐου! Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νάπολη, την έδρα του ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου, στις 3 Μαΐου η τουρκική Αεροπορία «αναχαίτισε νοτιοανατολικά του Άη Στράτη μαχητικά Mirage 2000-5 τα οποία είχαν απογειωθεί από την Τανάγρα και είχαν εισέλθει παράνομα στον τουρκικό εναέριο χώρο»

!Ιδού και η ανακοίνωση του ελληνικού ΓΕΕΘΑ για εκείνη την ημέρα χωρίς καμία λεπτομέρεια βάσει της απαγόρευσης κοινοποίησης τέτοιων θεμάτων που έχει επιβληθεί με απαίτηση του υπουργείου Εξωτερκών: "Την 03 Mαϊου, 2 σχηματισμοί αποτελούμενοι από 16 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 5 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. 8 από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική".

Το ίδιο και την επομένη 4 Μαΐου, οι Τούρκοι "καταγγέλλουν" στο ΝΑΤΟ, ότι «αναχαιτίστηκαν βορειοδυτικά της Μυτιλήνης αεροσκάφη F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που εξορμούσαν από την Λήμνο και παραβίασαν μία φορά τον τουρκικό εναέριο χώρο».

Στις 29 και 30 Απριλίου αναφέρονται "παραβιάσεις" από F-16 και Mirage 2000-5 που εξορμούσαν από αεροδρόμια της Σκύρου και της Λήμνου.

Πηγή: www.defencenet.gr

Από πότε ο εναέριος χώρος ΜΑΣ θεωρείτε "αμφισβητούμενη περιοχή"?

Δεν υπάρχουν σχόλια: