Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Νέα αεροναυτική συνεκπαίδευση Ελλάδας-Γαλλίας


Συνεκπαίδευση μονάδων των Ελληνικών και Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιείται από χθες στο Ιόνιο Πέλαγος, στο πλαίσιο των διμερών συμφωνιών στρατιωτικής συνεργασίας, που θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Μαρτίου. Οι ελληνογαλλικές ασκήσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εναέριες ασκήσεις μεταξύ αεροσκαφών που χωρίζονται σε εθνικές ή μεικτές ομάδες, εκτέλεση σεναρίων προσβολής επίγειων στόχων στο Πεδίο Βολής Ανδραβίδας και αεροπορικές επιχειρήσεις υποστήριξης ναυτικών δυνάμεων.
Από γαλλικής πλευράς, συμμετέχει η Ομάδα Μάχης του
αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle με τα αντιτορπιλικά Jean-Bart (D-615) και Dupleix (D-641), η οποία θα καταπλεύσει και πάλι στα ελληνικά ύδατα στις 17 Μαρτίου οπότε και θα επαναληφθεί η όλη δραστηριότητα στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο Πεδίο Βολής Άνδρου.
Απο πλευράς Πολεμικής Αεροπορίας θα συμμετάσχει μεγάλος αριθμός μαχητικών αεροσκαφών καθώς και ένα ΑΣΕΠΕ ΕMB-145Η, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν εκ νέου με τη Μοίρα του γαλλικού αεροπλανοφόρου (μαχητικά αεροσκάφη Rafale και Super Etendard, ιπτάμενα ραντάρ Ε-2C Hawkeye). Η τελευταία
ελληνογαλλική άσκηση είχε λάβει χώρα στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πηγή: http://www.strategy-geopolitics4.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: