Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Η νέα 360 Μοίρας Αρχικής Εκπαιδεύσεως


Ολοκληρώθηκε η μεταφορά της 360 Μοίρας Αρχικής Εκπαίδευσης στο νέο κτίριο στο αεροδρόμιο Δεκελείας που κατασκευάσθηκε αρχικά για τα ελικόπτερα Έρευνας & Διάσωσης.



Το παλιό κτίριο με την τόση ιστορία, εγκαταλελειμένο. Από εκεί ξεκίνησαν επί δεκαετίες όλες οι γενιές των σύγχρονων αεροπόρων. Άντεξε στους σεισμούς του 1981 αλλά δεν άντεξε στην επιτακτική ανάγκη για περισσότερους χώρους.

Φιλοξένησε στην αρχή την εκπαίδευση με τα αφη Harvard, "έπαιξε" στην ταινία "Ραντεβού στον Αέρα", έγινε κοιτώνας στην κρίση του '74. Οι εξωτερικοί του τοίχοι παρακολουθούσαν καθημερινά τις αποπροσγειώσεις των πρωτοετών μαθητών, τα μικροατυχήματά τους, ενώ οι εσωτερικοί δέχονταν βουβά την αγωνία και τους προβληματισμούς των.

Από εκεί ο Μοίραρχος έτρεχε με τα πόδια στον διπλανό Πύργο όποτε υπήρχε ανάγκη να μιλήσει σε αεροπλάνο μια και τότε η ύπαρξη φορητών ασυρμάτων ήταν πολυτέλεια.

Στο μπροστινό του χαμηλό πεζουλάκι κάθησαν όλοι οι εν ζωή σήμερα αεροπόροι για να παρακολουθήσουν τις αποπροσγειώσεις των συμμαθητών τους ενώ ακριβώς κάτω απ' αυτό παρκάριζε για σειρά ετών το λευκό Ντακότα του Αρχηγού της Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: