Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Σήμερα η κηδεία του Σμηναγού (Ι) Ιωσήφ Αναστασάκη



Σήμερα θα κηδευτεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο χωριό Γέργερη Ηρακλείου, ο χειριστής της Πολεμικής Αεροπορίας μας Σμηναγός (Ι) Ιωσήφ Αναστασάκης, ετών 36 που έχασε την μάχη με την ζωή στο νοσοκομείο μετά την σύγκρουση των δύο F-16 ανοιχτά της Ιεράπετρας Κρήτης.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 17:30 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Υπαπαντής της Σωτήρος.

Ας τον θυμόμαστε όλοι έτσι...




"Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος"

Καλό ταξίδι....

Δεν άντεξε.... Σμηναγός (Ι) Ιωσήφ Αναστασάκης



Τα ξημερώματα υπέκυψε στα τράυματά του ο Σμηναγός (Ι) Ιωσήφ Αναστασάκης που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με διάτρηση πνεύμονα και εγκεφαλικές βλάβες μετά την σύγκρουση του διθέσιου F-16 BLK 52+ με το μονοθέσιο του Σμηναγού (Ι) Αναστάσιου Μπαλατσούκα.

Παλικάρι ο Ιωσήφ που υπέστη τρεις (3!) ανακοπές στο χειρουργείο και ανένηψε και τις τρεις (3!) φορές αλλά στο τέλος δεν άντεξε.

Γράφτηκε και το δικό του όνομα με χρυσά γράμματα στον ουρανό και την θάλασσα του Αιγαίου. Ανέβηκε να κάνει παρέα στον Αναστάση που έφυγε δύο μέρες πριν. Να μας φυλάνε και οι δύο πια με τα "γεράκια" τους από ψηλά.

Ο 36χρονος χειριστής καταγόταν από την Γέργερη Ηρακλείου, ήταν παντρεμένος και είχε ένα 3χρονο κοριτσάκι, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος.

Τα θερμά μας συλληπητήρια στην οικογένειά του και σε ολόκληρη την οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας μας που υπερβάλλει ευατόν κάθε μέρα για να να είμαστε όλοι εμείς ασφαλείς.

ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΑΜΕ Ιωσήφ!!! Να μας προσέχεις από εκεί ψηλά!!!

"Τιμή σ'εκείνους όπου στην ζωήν των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλας"

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Σήμερα η κηδεία του Σμηναγού (Ι) Αναστάσιου Μπαλατσούκα




Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Άρτα, κηδεύεται σήμερα, Σάββατο, ο χειριστής της Πολεμικής Αεροπορίας Σμηναγός (Ι) Αναστάσιος Μπαλατσούκας, 33 ετών, που έχασε τη ζωή του κατά τη σύγκρουση των δύο F-16, ανοιχτά της Ιεράπετρας Κρήτης.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 17:30 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

"Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος"

Καλό ταξίδι....

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ακόμα ένας αδικοχαμένος αεροπόρος... Σμηναγός (Ι) Αναστάσιος Μπαλατσούκας


Χθες το μεσημέρι και ώρα 14:00 κατέπεσαν κοντά στη νήσο Χρυσή δύο F-16 BLK 52+ της 115 ΠΜ στην Σούδα. Το μονοθέσιο του Σμηναγού (Ι) Αναστάσιου Μπαλατσούκα "καρφώθηκε" στην "κοιλιά" του διθέσιου και ο ίδιος σκοτώθηκε ακαριαία ενώ οι δύο χειριστές του διθέσιου εγκατέλειψαν επιτυχώς αν και τραυματίες.

Πλέον ο Αναστάσης θα μας φυλάει μόνιμα από τον ουρανό με το "γεράκι" του... Άλλο ένα όνομα γράφτηκε με χρυσά γράμματα στον ουρανό και τα νερά του Αιγαίου.

ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΑΜΕ Αναστάση!!! Να μας προσέχεις από εκεί ψηλά!!

"Τιμή σ'εκείνους όπου στην ζωήν των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλας"

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Σύγκρουση δύο F-16 της 115 ΠΜ. Νεκρός ο ένας πιλότος.




Ανανέωση: Δυστυχώς ο τρίτος χειριστής βρέθηκε νεκρός λίγο πριν της 17:00 νοτιοδυτικά της νήσου Χρυσή.

Πριν από λίγη ώρα (κατά της 14:00) συγκρούστηκαν στον αέρα δύο F-16 νοτιοδυτικά της Κρήτης κοντά στο Γαιδουρονήσι.

Πρόκειται για δύο F-16 BLK 52+ της 340Μ, ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο τα οποία συγκρούστηκαν κατά την διάρκεια άσκησης. Οι χειριστές χρησιμοποίησαν το σύστημα αυτόματης εκτίναξης αλλά έχουν βρεθεί μόνο οι δύο από το διθέσιο ενώ αγνοείται ακόμα ο τρίτος του μονοθεσίου.

'Ενας από τους δύο διασωθέντες τραυματίστηκε σοβαρά και χειρουργείται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Ιεράπετρας ενώ στο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ο δεύτερος σε καλή κατάσταση.

Δυνάμεις του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού είναι εδώ και ώρα στο σημείο που κατέπεσαν τα δύο αεροσκάφη. Από αέρος επιχειρούν ένα C-130, ένα Super Puma, ένα AB-205 SAR καθώς και ένα Dornier.

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Βουτιά ΑΒ-205 στο Αιγαίο


Λίγο μετά τις 09.00 το πρωί ένα ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Σαντορίνης. Λίγα λεπτά άναψε το master caution, ο κινητήρας "κράτησε" και το ελικόπτερο βούτηξε προς την θάλασσα. Ο κυβερνήτης επιδεικνύοντας εξαιρετική ικανότητα και αντανακλαστικά καταάφερε να το προσγειώσει με αυτοπεριστροφή σε μια επίδεδη ξέρα έκτασης λίγων τετραγωνικών μέτρων που υπήρχε κοντά.

Μόλις το ελικτόπτερο άγγιξε το έδαφος οι δύο χειριστές βγήκαν έξω και προσέδεσαν τους έλικες αποφέυγοντας τον κίνδυνο να παρασυρθεί λόγω των ισχυρών ανέμων.

Μετά από λίγο έσπευσε στην περιοχή και ένα Super Puma αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι παρά να πιστοποιήσει ότι το πλήρωμα ήταν καλά και το ελικόπτερο είχε διασωθεί.