Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

Δεν εκσυγχρονίζονται τα F-16 Block 30 της Πολεμικής Αεροπορίας



Από την πάντα αποκαλυπτική στήλη του Κ. Συμεωνίδη στην "Eλληνική Άμυνα & Aσφάλεια" διαβάζουμε ότι η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας αποφάσισε (επιτέλους) την συγκρότηση ελληνικού ακροβατικού σμήνους με 10 αεροσκάφη F-16 Block30, γεγονός που βγάζει μια άλλη ενδιαφέρουσα είδηση, τη μη αναβάθμιση των αεροσκαφών του τύπου στο επίπεδο -Block52+ (υπενθυμίζεται ότι η ΠΑ διαθέτει αυτή τη στιγμή 32 τέτοια αεροσκάφη).

Το ακροβατικό σμήνος, σίγουρα άξιος συνεχιστής της "Eλληνικής Φλόγας", θα δημιουργηθεί στα πρότυπα των φημισμένων αμερικανικών "Τhunderbirds", γι΄αυτό το λόγο κλιμάκιο αξιωματικών της ΠΑ θα μεταβεί το επόμενο διάστημα στην αεροπορική βάση Νέλλις της Νεβάδα, όπου και η έδρα τους.
Στις ΗΠΑ θα βρίσκεται και ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γιάγκος από 6 έως 12 Οκτωβρίου, συμμετέχοντας στη συνάντηση των Αρχηγών Πολεμικών Αεροποριών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ (NATO Air Chief Conference). Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στις ΗΠΑ θα επισκεφθούν διάφορες Αεροπορικές Βάσεις και θα ενημερωθούν για τις δραστηριότητές τους. Τα θέματα που κυρίως θα απασχολήσουν τη σύσκεψη είναι οι σχέσεις του ΝΑΤΟ με άλλες χώρες, θέματα εκπαίδευσης, προκλήσεις και απειλές του 21ου αιώνα, διδάγματα πρόσφατων εμπλοκών/συγκρούσεων καθώς και θέματα ενεργειακά και περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: