Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Επιχειρησιακά τα δύο πρώτα ελληνικά Erieye - Συμμετοχή στην ΝΑΤΟική άσκηση "Noble Midas 2008"



Eπίσημη πρώτη για τα δύο ελληνικά ΑΣΕΠΕ EMB-145Η Erieye, τα οποία συμμετέχουν αυτές τις μέρες στη μεγάλη ΝΑΤΟική άσκηση "
NOBLE MIDAS ΄08" στην κεντρική Μεσόγειο (περιοχή μεταξύ Ιονίου – Σικελίας – Τυνησίας) από 26 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου 2008. Όπως αναφέρει ο Λ. Μπλαβέρης στην "Απογευματινή", η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την πρώτη επιχειρησιακή ανάπτυξη των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, μετά την επίσημη παραλαβή τους τον περασμένο Αύγουστο. Η συμμετοχή των ελληνικών ιπτάμενων ραντάρ σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση αποτελεί εξέλιξη πρώτου μεγέθους καθώς μπορούν να παρακαμφθούν "σκόπελοι", όπως πρόσφατα με τη διεξαγωγή της συμμαχικής άσκησης στον Αη-Στράτη, ενώ η Πολεμική Αεροπορία αποκτά έναν πολλαπλασιαστή ισχύος στο Αιγαίο, αναβαθμίζοντας κατακόρυφα τις ικανότητες της.
Στην άσκηση συμμετέχουν ακόμα οι φρεγάτες «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» και «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» τύπου Standard, το ναρκοθηρευτικό «ΕΥΡΩΠΗ» καθώς και ομάδα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών. Σκοπός της άσκησης “NMS - 08”, η οποία πραγματοποιείται επ’ ωφελεία της NATO RESPONSE FORCE (NRF-12), είναι η εξάσκηση των ναυτικών μονάδων με έμφαση στη διαλειτουργικότητα των ναυτικών επιχειρήσεων, μέσα σε περιβάλλον ασύμμετρων/πολλαπλών απειλών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

(C) Φωτογραφίας George Havlecek